آسانسور، خودرویی که راننده ندارد

آسانسور، خودرویی که راننده ندارد

 

مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: آسانسور یک خودرو است که راننده و ترمز ندارد و در ارتفاع حرکت می‌کند، در چنین وسیله‌ای هر اتفاقی ممکن است جبران‌ناپذیر باشد، پس باید به امنیت و بازرسی ادواری آسانسورها توجه ویژه داشت.

 

 

با بیان اینکه در اهمیت نقش استاندارد هیچ شکی وجود ندارد به طوری که رهبر معظم انقلاب نیز در آخرین بند و ماده ۲۴ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استانداردسازی در همه موارد و عرصه‌ها را مورد تاکید قرار داده‌اند و ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه کشور نیز بر امر استانداردسازی نگاه ویژه‌ای داشته است، اظهار کرد: در سال رونق تولید، زمانی تولید رونق می‌گیرد که محصولات کیفی باشند و کیفیت زمانی معنا پیدا می‌کند که فرآیند استانداردسازی انجام شده باشد. در واقع رونق تولید بدون استاندارد و استانداردسازی ممکن نیست.

اعمال استاندارد اجباری برای ۱۰۵۶ فرآورده

وی با تاکید بر اینکه کنترل کیفیت وظیفه استاندارد است و در این مسیر تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد و داشته‌های خود بسیج می‌کند تا به هدف و برنامه‌های خود برسد، افزود: از ده‌ها هزار فرآورده و خدمت تعریف شده در کشور، تنها هزار و ۵۶ فرآورده مشمول استاندارد اجباری است و یکی از حوزه‌هایی که در حیطه کاری استاندارد جای ندارد، دارو است که سازمان غذا و دارو وظیفه نظارتی در این بخش را دنبال می‌کند.

 

جعفریان در خصوص وجود اقلام بهداشتی و آرایشی غیراستاندارد در بازار گفت: گروه لوازم آرایشی و بهداشتی با مفهوم دارو از لیست کاری استاندارد خارج است و در حوزه لوازم آرایشی استاندارد اجباری وارد نشده است. در حال حاضر نظارت قطعی و لازم در این بخش برای سازمان ملی استاندارد تعریف نشده، اما در حوزه واحدهای دارای نشان استاندارد که خود، متقاضی امر استاندارد هستند و فرآورده‌های بهداشتی که استاندارد آن اجباری شده، اداره کل استاندارد استان مرکزی و سازمان ملی استاندارد فعال هستند و نظارت دائمی و کامل دارد.

وی با اشاره به نگرانی‌های استاندارد درخصوص آسانسور گفت: شهرداری‌ها اجازه صدور پایان کار برای ساختمان‌ها ندارند مگر اینکه تجهیز آسانسور ساختمان انجام و تاییدیه رسمی از استاندارد گرفته شده باشد که این تاییدیه رسمی به صورت آنلاین برای شهرداری قابل رؤیت است. استاندارد از کیفیت آسانسور ساختمان‌های جدید اطمینان خاطر دارد چراکه تجهیزات به صورت دقیق بررسی می‌شود، اما در برخی ساختمان‌های قدیمی که موارد و قواعد معماری و ساخت و ساز آنها مناسب نبوده و آسانسورها پس از ساخت و ساز به ساختمان اضافه شده اند، نگرانی‌هایی وجود دارد و اداره کل استاندارد ضمن بازرسی و بررسی نواقص را اعلام می‌کند و اگر آسانسورها دارای نقص باشند، تاییدیه برای آنها صادر نمی‌شود.

 

جعفریان مشکل کنونی استاندارد در بحث آسانسورها را زمانتاییدیه‌ها دانست و افزود: تاییدیه آسانسور تنها یکسال اعتبار دارد و این مهم در انتهای تاییدیه ذکر می‌شود. در واقع آزمون و بازرسی ادواری آسانسور باید سالانه انجام شود و کارفرما یا بهره‌بردار می‌تواند با مراجعه به سامانه و سایت استاندارد و درج اطلاعات آسانسور، بازرسان را برای ارزیابی دعوت کند. استنباط مردم این است که بررسی ماهانه آسانسور توسط شرکت تعمیرکننده و نگهدارنده آسانسور کفایت می‌کند در حالی که بازرسی ادواری الزامی است.

Tags: , , , , , , ,

-->