برای غلبه بر ترس از آسانسور چکار کنیم؟

برای غلبه بر ترس از آسانسور چکار کنیم؟

ترس از آسانسور می‌تواند بر روی کار و روابط اجتماعی افراد تاثیر بگذارد. این حس ترس ممکن است خفیف یا شدید بوده و موجب استرس و اضطراب شود. در این مقاله به راه‌کارهایی برای مقابله با ترس از آسانسور اشاره خواهیم کرد. 
علت ترس از آسانسور چیست؟
به طور کلی می‌توان ترس از آسانسور را به شرایط زیر نسبت داد. 
تنگناهراسی یا کلاستروفوبیا
کلاستروفوبیا به‌ معنای ترس از محیط‌های بسته است. فضای بسته آسانسور ممکن است باعث بروز واکنش‌های مرتبط با تنگناهراسی شود.
گذرهراسی یا آگورافوبیا
در این بیماری، فرد از موقعیت‌ها و شرایطی که باعث بروز حمله عصبی یا احساس به دام افتادن در او می‌شود، اجتناب می‌کند. افراد مبتلا به گذرهراسی معمولا از مکان‌های شلوغ دوری می‌کنند و دچار مشکلاتی مثل ترس از رانندگی می شوند. بسیاری از آنها مشکلی با آسانسور ندارند. با وجود این، چون وضعیت آسانسور طوری است که فرار از آن مشکل است، این احتمال وجود دارد که افراد مبتلا به آگورافوبیا از آسانسور استفاده نکنند.
داشتن خاطرۀ بد
افرادی که تجربه گیر کردن در آسانسور را دارند، ممکن است دچار هراس از آسانسور شوند. 
روش‌ مقابله با ترس از آسانسور
شما باید یاد بگیرید که به تدریج و به آرامی با ترس خود از آسانسور روبرو شوید. بدین منظور می‌توانید از راه‌کار زیر استفاده کنید. 

  1. تهیه فهرست
    ابتدا تمام مراحلی را که شامل سوار شدن به آسانسور می‌شوند، فهرست کنید. با این کار می‌توانید به شکلی هدفمند و گام به گام بر ترس خود غلبه کنید. در فهرست خود موارد زیر را بگنجانید:
    رفتن به مکانی جدید و تصمیم گیری برای استفاده از آسانسور یا پلکان
    فشار دادن دکمه آسانسور و انتظار برای رسیدن آن
    بررسی جمعیت داخل آسانسور
    قدم گذاشتن به داخل آسانسور
    انتخاب طبقه‌ای که می‌خواهید بروید
    تماشای باز و بسته شدن درِ آسانسور
  2. تنظیم مجدد فهرست
    اکنون لیست مورد نظر خود را بر اساس اولویت‌های‌تان دوباره تنظیم کنید. بدین معنا که در ابتدا کار‌هایی را انجام دهید که کمتر شما را می‌ترسانند. برای مثال، احتمالا ترس از فشار دادن دکمه آسانسور کمتر از قدم گذاشتن به داخل آن است. 
  3. تمرین مراحل نوشته شده در فهرست
    به تدریج و قدم به قدم مراحل لیست خود را تمرین کنید. هر کدام از آن مراحل را آنقدر تکرار کنید تا ترس و اضطراب‌تان کاهش پیدا کند. 
    از ترس و اضطراب خود فرار نکنید. این کار فقط منجر به تقویت احساس ترس‌تان می‌شود.
    در ابتدا بهتر است از آسانسوری خالی برای تمرین استفاده کنید تا کمتر دچار حس آشفتگی و اضطراب شوید.
    اگر نگران این هستید که ممکن است در آسانسور گیر کنید و دچار حمله عصبی شوید، بهتر است به هنگام تمرین با خود آب و کمی خوراکی ببرید.
  4. آسانسور‌های مختلف را امتحان کنید
    شاید شما در آسانسور‌های شیشه‌ای احساس بهتری داشته باشید، بنابراین تمرین را با آن‌ها شروع کنید. سپس به تدریج انواع دیگر آسانسور را امتحان کنید.

Tags: , , , ,

-->