قطعات آسانسور

قطعات اصلی آسانسور

قطعات اصلی آسانسور

 

قطعات آسانسور

 

1. وسایل تعلیق کابین و وزنه تعادل که می تواند سیم بکسل فولادی و یا زنجیر باشد.

2. وسیله رانش که محرک آسانسور است و شامل:

موتور الکتریکی – گیربکس – ترمز – فلکه کششی و یا دنده زنجیر – شاسی ماشین – کوپلینگها , محورها , یاتاقانها می باشد.

3. کابین که مسافرین و یا بار را حمل می کند , شامل یوک , که چهارچوبی فلزی است و کابین از طریق آن به سیستم تعلیق متصل می شود , کف کابین که بار را نگهداری می کند و بدنه کابین به کف متصل است.

4. وزنه تعادل که برای جبران وزن کابین و قسمتی از ظرفیت به کار می رود.

5. چاه آسانسور: این فضا قسمتی یا تماما پوشیده است و از کف چاله تا سقف (کف موتورخانه) ادامه دارد در این فضا کابین و وزنه تعادل حرکت می کنند و شامل ریلهای راهنما برای کابین و وزنه تعادل و درهای طبقات و ضربه گیر در کف چاه می باشد.

6. سیستم ایمنی: یک وسیله مکانیکی است که در صورت بروز هرگونه خرابی , یا شل شدن سیم بکسل (زنجیر تعلیق) وسیله توقف و نگاه داشتن کابین و یا وزنه تعادل در روی ریل راهنما می باشد و اگر سرعت کابین در جهت پائین رفتن از مقدار مشخص شده ای تجاوز کند این مکانیزم عمل می نماید , عملکرد این مکانیزم توسط گاورنر که معمولا در موتورخانه است شروع می شود.

7. ضربه گیرها: کابین یا وزنه از حدود تعیین شده در چاهک گذشته و امکان برخورد با کف چاهک پیش آید این وسیله از برخورد خشن جلوگیری می نماید . ضربه گیر ممکن است از جنس پلی اورتان , فنر یا نوع روغنی انتخاب شود که بستگی به سرعت اسمی داشته و طوری طراحی می شود تا انرژی جنبشی کابین یا وزنه تعادل را جذب کرده (نوع فلزی) و یا مستهلک نماید.

8. تجهیزات الکتریکی: که شامل امکانات ایمنی و روشنایی نیز می گردد.

9. موتور و گیربکس بالابر: موتور و کاهنده های بدون چرخ دنده معمولا برای سرعت های بیشتر از 2.5 متر بر ثانیه استفاده می شود و در حالیکه برای سرعت های کمتر , از گیربکس های دارای چرخ دنده استفاده می شود قبلا از گیربکس با چرخ دنده های ساده استفاده می شد ولی با پیشرفت روش های طراحی و تولید , چرخ دنده های حلزونی یک استاندارد قابل قبول مورد استفاده در گیربکس آسانسورها شد.

10. ترمزها: درصورت قطع برق یا قطع برق سیستم کنترل , سیستم ترمز آسانسور باید به طور اتوماتیک عمل کند. لذا از ترمزهای اصطکاکی الکترو مغناطیسی استفاده می شود. اگر کابین با 125% بار نامی خود در سرعت معمول خود حرکت کند , ترمزها باید قادر به توقف کامل سیستم باشند و بلافاصله سیستم را در حالت ساکن نگهدارند. ترمز باید توسط فنرهای فشاری و یا نیروی وزن عمل کند . ترمز توسط الکترو مغناطیس و یا الکترو هیدرولیک باید باز شود. اگر جریان برق قطع شود باید حداقل دو وسیله مستقل الکتریکی کنترل کننده داشته باشد. در صورت قطع جریان برق , ترمز باید بلافاصله عمل نماید. هنگامی که موتور گیربکس با یک وسیله دستی اضطراری مجهز باشد ترمز باید طوری طراحی شده باشد که توسط دست یتوان آن را باز کرد و با فشار دائمی توسط نفر این ترمز باز بماند.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

-->