آسانسور

درایو سرعت (VVVF) آسانسور

درایو سرعت (VVVF) آسانسور

, یکی از خصیصه های بارز آسانسورهای سنتی موسوم به دو سرعته, تکانهای شدید کابین آسانسور هنگام حرکت می باشد که برای برخی افراد , به خصوص بیماران و سالخوردگان ناخوشایند است.

 

آسانسور

 

 

درایو کنترل سرعت موتور , یک سیستم الکترونیکی قدرت است که با قرار گرفتن در مجموعه ی سیستم کنترل آسانسور می تواند جهت کنترل سرعت و شتاب آسانسور که معمولا از نوع سه فاز آسنکرون می باشد , مورد استفاده قرار گیرد.

امکان کنترل سرعت و شتاب موتور , در آسانسورهای با سرعت حداکثر حدود یک متر بر ثانیه باعث نرمی استارت , تغییرات سرعت ایست آسانسور شده و همچنین دقت توقف کابین در سطح همتراز طبقه را بهبود می بخشد. علاوه بر این در مقایسه با سیستم های دو سرعته , درایو کنترل سرعت با کنترل و کاهش جریان زیاد هنگام استارت و تغییر سرعت موتور , باعث تقلیل تلفات حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد.

درایو های VVVF باعث شده اند که موتورهای سه فاز آسنکرون پردوام , بسیار کم استهلاک , ارزان و کارآمد مبدل به سیستم های محرکه رام کنترل پذیر و بدون نقص گردد.

امروزه آشنایی صنعت گران و کارفرمایان با مزایای آسانسورهای مجهز به سیستم درایو سرعت VVVF باعث استقبال روز افزون آنها از این سیستم گردیده است.

با ظهور درایوهای کنترل سرعت VVVF نوع دیگری از موتورهای سه فاز آسنکرون به بازار آمده است که باتوجه به خصیصه های مورد نیاز سیستم های کنترل سرعت , موارد زیر در آن لحاظ شده است.

1_داشتن فقط یک سیم پیچی و در نتیجه یک سرعت:

سرعت آسنکرون این موتورها نیز همانند سرعت تند موتورهای دو سرعته معمولا مقدار اندکی (حدود 5%) کمتر از 1500 دور در دقیقه است به دلیل قابلیت افزایش و کاهش تدریجی سرعت توسط درایو دیگر لزومی به تعبیه سیم پیچی اضافی برای سرعت دوم وجود ندارد.

2_استفاده از عایق با کیفیت بهتر برای سیم پیچی موتور:

این امر جهت تامین مقاومت بیشتر در برابر میدان های الکتریکی قوی ناشی از اعمال شکل موج غیر سینوسی ولتاژ تغذیه توسط درایو می باشد.

3_حذف فلایویل فلزی سنگین و جایگزینی آن با هندویل پلاستیکی سبک:

با وجود درایو کنترل سرعت , دیگر نیازی به نقش فلایویل سنگین برای کاهش شوک حرکتی وجود نداشته و حذف آن باعث کاهش بار دینامیکی موتور و صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی خواهد شد. از طرف دیگر تعبیه هندویل پلاستیکی یک ضرورت است که با استفاده از آن هنگام تخلیه اضطراری کابین هنگام قطع برق می توان محور موتور را با دست حرکت داده و کابین را به محدوده نزدیکترین طبقه رساند.

4_فن الکتریکی خارجی و پرده دار کردن انتهای موتور برای تامین تهویه:

به دلیل توانایی قابل ملاحظه درایو در کاهش تلفات حرارتی موتور به فن الکتریکی جداگانه برای تهویه نیازی نمی باشد.

5_تعبیه پایه و محور کوپلینگ در انتهای موتور جهت اتصال شفت انکودر:

در صورت استفاده از شفت انکودر دقت عملکرد درایوهای کنترل سرعت افزایش می یابد. در اکثریت کاربردهای با سرعت بالا و یا آسانسورهای سنگین باری از شفت انکودر استفاده می شود. اما در آسانسورهای معمولی با سرعت یک متر بر ثانیه که معمولا دقت ایست خیلی بالا مورد انتظار نیست لزوما از شفت انکودر استفاده نمی شود. در هر صورت پایه و محور کوپلینگ به انکودر , عمل نصب انکودر روی موتور در صورت نیاز , به سادگی با اطمینان و هزینه کمتر قابل انجام است.

Tags: , , , , , , , , , ,

-->