آسانسور چرخ دندهای
آسانسور چرخ دندهای
همزمان با پیشرفت روزافزون صنایع، درخواست تجهیزات آسانسوری از سوی صنایع رو به افزایش گذاشته است. هر چند در میان مدیران و تأمینکنندگان تجهیزات این امر مد نظر قرار گرفته است که محیطهای صنعتی، جزو محیطهای خشن، سخت و بسیار آلوده طبقهبندی میشوند و استفاده از تجهیزات مقاومتر و خاص برای صنایع ضروری مینماید، اما به این نکته مهم کمتر توجه میشود که آسانسورهای متداول، در هر دو نوع کششی و هیدرولیک، توانایی تاب آوردن طولانی مدت در برابر آلودگیهای محیطی همچون گرد و غبار، طوبت، گرما و… را ندارند و شرایط سخت محیطی، تا حد بسیار زیادی تأثیرات منفی بر کارکرد این تجهیزات میگذارد.
ضمن این که به ندرت به این امر توجه میشود که نیاز به نصب در محیطهای سربسته و فاقد تهویه، با تشدید شرایط سخت و خشن محیطی، خود به عامل تشدیدکننده خرابی تجهیزات بدل میشود. این مقاله ضمن معرفی آسانسورهای چرخدندهای (Rack and Pinion Hoists) که به طور خاص برای محیطهای خشن صنعتی طراحی و ساخته شدهاند، مزایا و محاسن این دسته از آسانسورها را نسبت به آسانسورهای کششی و هیدرولیک متداول مورد بررسی قرار میدهد.
محیطهای خشن صنعتی تأثیرات مخربی بر تجهیزات موجود در محیط وارد میآورند و این اثرات تخریبی، بر تمام قطعات و دستگاهی صنعتی نصب شده در محیط، از جمله آسانسورها تأثیر میگذارد. از آنجا که آسانسورهای معمول (کششی یا هیدرولیک) باید در برابر تأثیرات گرد و خاک، رطوبت و گرما مقاوم باشند، بسیار حائز اهمیت است که عوامل بالقوه خرابی شناسایی شوند تا بتوان اقدامات بازدارنده و نگهداریهای پیشگیرانه را انجام داد و در برابر خرابیهای پیشبینی نشده، قادر بود به سرعت اقدامات لازم را به عمل آورد.
شرایط سخت محیطی (گرد و خاک، رطوبت، گرما، برادههای آهن در صنایع فولاد و…) مشکلات عدیدهای را برای آسانسورهای کششی متداول به وجود میآورد که بر مبنای کشش سیمبکسل در محیط بسته چاه سرویسدهی میکنند. در محیطهای صنعتی، خطر انباشت گرد و خاک و کثیفی به ویژه در محیطهای بسته احتمال دو چندانی خواهد داشت و به سرعت سیمبکسل آسانسور و در نهایت سیستم انتقال نیرو را تحت تأثیر خود قرار میدهد و در نهایت صدمات جبران ناپذیری به عملکرد سیستم وارد میآورد.
در مقابل، آسانسورهای چرخدندهای به علت نوع خاص طراحی دچار چنین مشکلاتی نمیشوند؛ چرا که نیازی به محیط بسته چاه و سیمبکسل ندارند، و از این رو در محیطهای غیر بسته نیز قابل نصب و راهاندازی هستند.
اگر چه آسانسورهای درون چاهی مبتنی بر عملکرد کششی سیمبکسل برای حمل بارهای سنگین با سرعت بالا مناسب بوده و آسانسورهای چرخدندهای از سرعت پایینتری نسبت به آسانسورهای کششی متداول برخوردار هستند، با این وجود در محیطهای صنعتی سرعت انتقال نیروی کار و تجهیزات در راستای عمودی، در درجه دوم اهمیت قرار میگیرد. در کاربردهای صنعتی که خرابیهای پیشبینی نشده ماشینآلات و در نتیجه توقف پیشبینی نشده کار، تأثیرات بسیار سویی بر چرخه تولید دارد، ایستادگی در برابر خرابی، درجه اول اهمیت را پیدا میکند. در این شرایط است که آسانسورهای چرخدندهای به علت ضریب اطمینان بالا، با توجه به آییننامههای بازدارنده محیطهای صنعتی، اهداف حمل و نقل عمودی این قبیل محیطها را در هر دو حالت معمول و اضطراری به گونهای ایدهآل پوشش میدهند.
این دسته از آسانسورها که بسیار مناسب کاربردهای صنعتی هستند، در بسیاری از این محیطهای خشن صنعتی نصب شده و در حال بهرهبرداری است.
کاربرد آسانسور چرخ دنده ای
- برجهای ته نشین کننده (صنعت سیمان)
- برجهای جذب کننده
- برجهای خنک کننده
- بویلرها
- توربینهای بادی
- مخازن انباشت
- راکتورها
- پالایشگاهها
- سیلوها
- کارگاههای ساختمانی
- کورههای بلند
- معادن
- نیروگاههای تولید برق
- و بسیاری کاربردهای دیگر…
Tags: Elevator, lift, آسانسور, آسانسور چرخ دنده ای, انواع آسانسور, بالابر, شرکت فروش آسانسور, فروش آسانسور, قیمت آسانسور, کاربرد آسانسور چرخ دنده ای, نصب آسانسور