آسانسور کشتی

آسانسور کشتی

آسانسور کشتی

کشتی های بزرگ که دارای چندیدن طبقه با کاربری های متفاوت هستند ناچارند از آسانسور استفاده کنند , بسته به شرایط و نوع کشتی , آسانسورها دارای طراحی و عملکرد متفاوت با قابلیت حمل بار یا مسافر می باشند. لذا شرکت های بزرگ و مطرح آسانسور سازی در جهان اقدام به طراحی و ساخت آسانسور هایی با کاربری خاص جهت استفاده در کشتی نموده اند و لازم به ذکر است که این آسانسورها می بایست دارای تجهیزاتی باشند که با توجه به شرایط موجود در کشتی , ایمنی مسافران را تا حد قابل قبولی تامین نمایند.

 

آسانسور کشتی

 

 

چاه آسانسور

معمولا چاه آسانسور را در فضای بیرون از کشتی می سازند (به دلیل ساختار چاه آسانسور که می بایست به صورت یکپارچه و کاملا مستحکم و به طور مستقل اجرا شود ) و با استفاده ار جرثقیل در محل مناسب قرار داده و نصب می نمایند.

گفتني است كه در برخي از كشتي ها بنا به كاربري آن بيش از بيست آسانسور در انواع و اندازه هاي گوناگون وجود دارد كه شرايط چاه آسانسور بسته به نوع آن متفاوت مي باشد.

 

حسگر انحراف سنج

این قطعه ميكروسوئيچي است كه كنتاكت آن در اثر بروز انحراف از سطح افق قطع يا وصل مي شود. اين ميكروسوئيچ داراي كاربردهاي فراواني در صنايع مختلف مي باشد.
يكي از كاربردهاي آن در صنعت آسانسور، در آسانسورهاي ويژه كشتي‏ها (Marine Elevator) است.
كشتي شناور بر روي آب، همواره در حال بالا و پايين رفتن و تكان خوردن است، آسانسوري كه در اين سازه شناور نصب مي شود بايد داراي سيستمي باشد كه در صورت انحراف بيش از حد آن، توقف كرده پس از برگشتن كشتي به وضعيت مناسب دوباره به حركت در بيايد. وسيله اي كه انحراف كشتي از خط افق را تشخيص مي دهد همان انحراف‏سنج است كه علاوه بر كشتي هاي مسافربري در كشتي هاي باري نيز از آن استفاده مي شود.

 

كابين هاي ويژه

براي آسانسورهاي ساخته شده در كشتي، به منظور ايجاد امكان دسترسي به فضاي داخل كابين در شرايط اضطراري از كابين هاي داراي درب خروج اضطراري روي كابين(Trap Door) استفاده مي شود كه معمولاً جهت سهولت دسترسي به اين درب، يك نردبان ثابت در فضاي داخل كابين تعبيه شده است. همچنين كابين مجهز به تلفن مي باشد تا در مواقع اضطراري بتوان از آن براي ارتباط با افراد مسئول ارتباط برقرار نمود.

 

درب طبقات

با توجه به حائز اهميت بودن مسائل مربوط به حريق در كشتي‏ها، حتماً مي بايست از درب هاي طبقه با قابليت مقاومت در برابر آتش استفاده نمود تا در صورت وقوع آتش سوزي، از طريق چاه آسانسور حريق به ساير طبقات انتقال پيدا نكند.

 

سيستم محركه

در كشتي ها با توجه به شرايط ويژه اي كه موتورخانه آسانسور با آن روبرو است كه از جمله آن مي توان به ارتعاشات موتورخانه و شرايط محيطي با رطوبت نسبي بالا اشاره نمود، مي بايست از موتورهايي با درجه مقاوت بالا نسبت به شرايط محيطي استفاده نمود. همچنين به منظور كاهش ارتعاشات و نواسانات ناشي از چاه آسانسور از دمپرهاي ويژه اي در ساختار شاسي زير موتور استفاده مي شود تا لرزش ها را به حداقل برساند.

 

كنترل كننده مكانيكي سرعت آسانسور

استفاده از سيستم كنترل كننده مكانيكي سرعت كه شامل گاورنر كنترل سرعت و ترمز ايمني مي باشد براي آسانسورهاي مستقر در كشتي كاملاً ضروري است كه با توجه به معلق بودن چاه آسانسور، مي‏بايست علاوه بر كابين براي وزنه تعادل نيز سيستم مذكور پيش بيني شود. با استفاده از اين سيستم در مواقع سقوط، افزايش سرعت از طريق گاورنر حس شده و با فعال كردن ترمز ايمني، فك‏هاي آن به ريل راهنما گير كرده و باعث متوقف شدن كابين يا وزنه تعادل مي‏گردد.

 

Tags: , , , , , , , , ,

-->