دانستی های مهم هنگام خرید آسانسور
دانستی های مهم هنگام خرید آسانسور
ویژگیهای آسانسور استاندارد
در انتخاب آسانسور باید از سویی ارتفاع، جمعیت ساکن و آنالیز ترافیک (کاربری) ساختمان را در نظر بگیرید و از سویی دیگر به کیفیت اجناس، نحوه نصب و کنترل کیفیت تجهیزات توجه داشته باشید.زمانی میتوان گفت آسانسور بهدرستی نصبشده که اتاقک آن هنگام حرکت کمترین تکانه و تنشهای افقی و عمودی را داشته باشد و بهاصطلاح روان حرکت کند. این مساله در مورد باز و بسته شدن درها هم صادق است.
اگر آسانسوری قطعات باکیفیت متوسط، اما نصب صحیح داشته باشد، بهتر و کاراتر از آسانسوری است که قطعات باکیفیت عالی دارد اما به درستی نصب نشده است. به یاد داشته باشید آسانسورهای ارزان قیمت عمر کوتاهی داشته و هزینههای زیادی را به مصرفکننده تحمیل میکنند.اولین ملاک برای خرید آسانسور از یک شرکت، این است که ببینید آیا آن شرکت مجوز طراحی و مونتاژ از وزارت صنایع و معادن و نیز گواهی عضویت در سندیکای آسانسور را دارد یا خیر؟ صحت و اعتبار مجوزها باید از سندیکا استعلام شود. این گواهی ثابت میکند که شرکت فروشنده در کلاسهای آموزش مباحث مربوط به آسانسور شرکت کرده و موفق به دریافت این مجوزها شده و دارنده یک سری امتیازات است.یکی دیگر از مهمترین راههای تشخیص یک شرکت مناسب برای خرید، توجه به نمونه پروژههای انجامشده آن است، اگر کارفرمایان پروژههای قبل از کیفیت، خوشقولی در اجرا، رفتار و طرز برخورد عوامل شرکت و قیمت راضی بودند، شما هم میتوانید روی آن شرکت حساب کنید. سایر موارد مانند سابقه تأسیس، تعداد پروژهها، تعداد کارمندان و… هم درخور توجه هستند.
نیروی محرکه در آسانسور کششی آسانسورها یک موتور الکتریکی است که معمولاً در بالای چاه آسانسور و در محلی به نام موتورخانه نصبشده است. روی فلکه این موتور تعدادی کابل فولادی یا بهاصطلاح سیم به کسل وجود دارد که ازیکطرف به کابین آسانسور و از طرف دیگر به وزنههای آسانسور که درون قابی فلزی به نام قاب وزنه قرار دارند، متصل است.این آسانسور با موتور الکتریکی پمپ فشار روغن و جک هیدرولیک کار میکنند.
حرکت نرم در استارت اولیه، خرابی و استهلاک بسیار کم، سهولت در عیبیابی و تعمیر، ایجاد آسانسورهای شیشهای به دلیل حذف کادر وزنه و سیم به کسل، نیاز به سازه سبک، عدم نیاز به موتورخانه در پشتبام، ایجاد آسانسورهای باربر و سنگین با درجه بالا و همچنین تراز شدن دقیق آن در طبقات از مزایای این نوع آسانسور است و اما محدودیت در ارتفاع، کندی نسبی سرعت و قرارگیری در چاهک از معایبی است که میتوان به آن اشاره کرد. این آسانسور با زنجیر یا طناب فولادی آویزان شده و نیروی رانش به طریقی بهغیراز اصطکاک به آن وارد میشود. در این نوع آسانسورها قاب وزنه وجود ندارد. البته آسانسور نوع وینچی ابزاری نامناسب برای حمل انسان بهحساب میآید و این سیستم صرفاً مخصوص حمل بار است.
در این آسانسورها ریلها و تجهیزات متصل شده روی دیوار چاه آسانسور با مغناطیس دائم نقش استاتور موتور و کابین آسانسور نقش روتور را ایفا میکنند. بااتصال جریان برق به استاتور، میدان مغناطیسی ایجاد و به روتور القا میشود. میدان مغناطیسی ایجادشده در نقاطی قطع و با القای جریان برق بهوسیله سیمپیچهای استاتور، سیمپیچهای تعبیهشده روی روتور باردار شده و کابین به حرکت درمیآید؛ بنابراین در این آسانسورها اجزایی نظیر وزنه تعادل، کابل فولادی و موتورخانه وجود ندارد.
آسانسور مغناطیسی ایمنتر و گرانتر از آسانسورهای معمولی هستند و البته فعلاً مرحله تحقیقاتی را طی میکنند و در هیچ پروژهای اجرایی نشدهاند.
Tags: Elevator, lift, آسانسور, آسانسور استاندارد, آسانسور کششی, آسانسور مغناطیسی, آسانسور هیدرولیک, انواع آسانسور, خرید آسانسور, شرکت فروش آسانسور, فروش آسانسور, قیمت آسانسور, نصب آسانسور